Nyttigt och näringsrikt kan också gå väldigt snabbt att tillaga. Eller ja, att blanda ihop. För ett par dagar sedan åt jag en god och grön lunch som tog sådär 3 minuter att fixa ihop.

Jag tog en djuptallrik som jag började med att fylla med rucola. Jag bröt sedan av några broccolibuketter och skar ett päron i bitar och placerade dem på rucolan. Dagen innan hade vi ätit potatismos med med gröna ärter, så jag tog det som var kvar av moset och placerade det på min salladsbas. Potatis och ärter innehåller både bra kolhydrater och mycket fibrer. Sedan tog jag några matskedar keso för att få in bra protein i min måltid samt en sked guacamole och en sked rømme för att få bra fetter i måltiden. Klart!


Rømme är något jag har börjat tycka om väldigt mycket här i Norge. Det är som en blandning av creme fraiche, gräddfil och turkisk yoghurt, men krämigare och fluffigare.

Enligt Wikipedia är ”Rømme en norsk surgrädde som görs av grädde eller av en blandning av helmjölk och grädde. Rømmen syras med en mjölkbakteriekultur. Vanlig rømme har 18-20% mjölkfett och så kallad ”seterrømme” 35% fett, samma som den grädde som är råvaran.” Norrmännen äter ofta vofflor med sylt, rømme och brunost. Supergott! Ja, brunosten får jag berätta mer om nästa gång.