Kika’s teamet

Dagen före dopparedagen. Det har varit en händelserik höst – nytt jobb, nya människor, annorlunda arbetsuppgifter och annorlunda arbetstider. Efter årsskiftet kommer det dock att ske ännu en förändring. Jag har nämligen fått ett till deltidsjobb. Den fjärde januari börjar jag jobba som fysioterapeut på nya studerandehälsovården på Brändö i Vasa. Jag kommer ett vara där ca 70 % och så mycket jag bara hinner och orkar på Kika’s som massör. Det ser jag riktigt mycket framemot.

December har varit en ganska fullspäckad månad på jobbfronten. Idag har jag dock endast två behandlingar och efter det tar jag lite julledigt. Det ska bli så ofantligt skönt och välbehövligt att få tillbringa tid med våra familjer, äta, sova, baka, se på film och så vidare. Förutom att jobba denna Corona-höst har vi ju renoverat en lägenhet också. Det är såklart mest Jocke som renoverar, men bygget tar upp både tankeverksamhet, tid och energi. Vi borde vara inflyttade i slutet av januari, så det är inte mycket kvar nu.

Vad annat då. Ikväll åker vi till mina föräldrar för julmys, uppesittarkväll och lite bakning. Jag tror det blir rågbröd och julsenap. Jag tänkte dock tipsa er om en lite nyttigare variant av julgodis här innan jag avslutar. Med nyttigt menar jag här bättre näringsämnen, det vill säga mer bra fett och mindre socker, inte mindre kalorier.

Julgodis – en nyttigare variant av Rocky road

Du behöver:

  • 150 g Brunbergs mörk choklad 53%
  • 80 g hackade mandlar eller hasselnötter
  • 80 g naturella cashewnötter (hela)
  • 1 dl russin
  • lite kokosflingor (kan lämnas bort)

Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad. Rör därefter ner alla torra ingredienser. Se till att blanda ordentligt så att alla nötter och russin är täckta av choklad. Klicka ut chokladblandningen i små klickar på ett bakplåtspapper på en bricka. Ställ i kallt i minst en halvtimme. Ät och njut!

God Jul ❄️