Det här inlägget är i samarbete med Ullmax.

Ullmax tillverkar prisvärda och praktiska funktionskläder med en enkel design i klassisk skandinavisk stil. Kläderna är anpassade för det skandinaviska klimatet med de fyra olika årstiderna i åtanke.

Ullmax är kanske mest kända för sina underställ, men de tillverkar nu även mössor, strumpor, fritidsbyxor samt mysiga jackor och tröjor.

Underställen från Ullmax finns för alla aktiva och för alla aktiviteter. Deras underställ kommer i tre olika utföranden – Merino Dual Layer, Active Wool och Super Active. Deras varmaste underställ är Merino Dual Layer, det är en 2-lagerkonstruktion med mjukt funktionsmaterial på insidan och varm merinoull på utsidan. Active Wool är en blandning av Dri-Release polyester och merinoull – denna kombination ger bland annat effektiv fukttransport. Sist men inte minst finns Super Active, ett underställ som passar alla typer av aktiviteter.

Ullmax har som ambition att gå över till mer hållbara material. Idag tillverkas i stort sett alla deras plagg i Öko-tex certifierade material vilket garanterar att det inte finns några ohälsosamma kemikalier i tyget.

Här kommer några av mina absoluta favoriter från Ullmax:

Classic pile jacket
Merino wool haft zip
Knitted fleece women