Nu är examensarbetet presenterat! Äntligen! För snart två veckor sedan, det vill säga för två söndagar sedan, hoppade mamma och jag i bilen och körde iväg mot Helsingfors, mot huvudstaden och det som varit min studiestad i ca tre års tid. Vi gjorde även ett stopp vid Ikea i Esbo för att bota min nervositet. På Ikea köpte jag lite ny vårig inredning till lägenheten. Efter att vi hade packat in alla väskor i bilen satte jag mig bakom ratten och så åkte vi iväg in till centrum i Helsingfors, till vårt hotell för natten, Scandic hotel Kallio.

På måndagen var det äntligen dagen D. Dagen jag så länge varit nervös inför. Dagen jag absolut inte ville skulle komma, samtidigt som jag bara ha velat ha den förbi hur länge som helst. Om man haft scenskräck i ca sjutton år är presentationer inget man gärna gör frivilligt. Speciellt inte för en stor mängd okända människor. Nåväl. Jag hade förstås svårigheter med sömnen på natten mellan söndag och måndag på grund av all nervositet, så när klockan var 07:40 på måndag morgon tvingade jag ut mamma på en morgonpromenad och sen gick vi raka vägen till hotellfrukosten. Jag hade dock inte så stor hunger på grund av all nervositet, men gott var det som gick ner i alla fall. När klockan närmade sig tio hoppade vi återigen i bilen och körde iväg mot Arabiastranden och Arcada.

Några timmar senare var examensarbetet presenterat och mognadsprovet skrivet. Min allra sista dag på Arcada var därmed avklarad. Glad tjej.

 

Efter att dagen var avklarad åkte vi raka vägen till Övermark. Jag var så trött, så glad och så lättad. Äntligen var examensarbete avklarat, arbetet jag satt så oerhört mycket tid på ända sedan början av juni 2019.

De kommande dagarna spenderades i Vasa med William. Jag njöt av soliga promenader och lugn och ro. På fredagen samma vecka, det vill säga senaste fredag, var det dock dags för en tripp till Umeå med Riddarna och Tarja. Williams syster fyllde år i slutet av januari men det blev först nu, en månad senare, som vi åkte över till Sverige för att fira henne. Vi bodde på det fina hotellet U&me och åt bland annat en supergod middag på restaurangen Bodegan som ligger i centrum av Umeå. Saftiga priser, men otroligt gott!

 


Vi kom hem sent på lördag kväll så söndagen gick därmed åt till att slappa på soffan, titta på Vasaloppet och ta en långpromenad för min del. Dagen därpå började jag min sista praktik, det vill säga de sista fyra veckorna som nu är kvar innan jag får min examen.

Nu har snart den första veckan av praktiken på Dammbrunnens hälsostation passerat och jag har lärt mig så otroligt mycket på bara några dagar. Så fel jag hade när jag trodde att det skulle vara tråkigt att jobba på en hälsovårdscentral. Denna praktik är verkligen allt annat än tråkig, det är så intressanta fall som kommer till mottagningen och jag har en så superbra handledare. Nu ser jag verkligen framemot de kommande tre veckorna.