Det var länge sedan jag kikade in här senast. En hel sommar har till och med passerat, en mycket bra sådan för min del. Den här sommaren har jag skrivit slutarbete i fysioterapi, William och jag har skaffat vårt första gemensamma boende i Vasa, jag har umgåtts med mina nära och kära samt njutit av att kunna ställa dagen precis som jag velat. Tur att min självdisciplin är väldigt bra, annars skulle en sommar som denna inte fungerat. William har jobbat i skift så jag har sett till att skriva på arbetet när han har jobbat. En del pusslande har det förstås blivit, men det har absolut varit värt det.

Jag har tränat på relativt bra under våren och sommaren. Helst har jag tränat på förmiddagen, träning som bestått av löpning i sällskap av Williams pappas hund Sheila har hört till favoritpassen. Jag har nu dessutom anmält mig till ett lopp i höst, jag är både nervös och taggad. Det är två år sedan jag sist kunde springa på min absoluta maxnivå och jag ser verkligen framemot att få pressa kroppen till max och ta ut mig riktigt ordentligt igen. Dock finns förstås alltid en liten oro i bakhuvudet att problemen med lungorna skall komma tillbaka. Det gäller att känna efter ordentligt hur kroppen och formen känns hela tiden.

I skrivande stund sitter jag på tåget till Helsingfors. Jag har nu enbart en period kvar på Arcada och därefter börjar mina sista praktikperioder som jag gör i Vasa. Om allt går enligt planen kommer jag i april att bli färdig fysioterapeut. Då har jag samlat på mig så många utbildningar att det är dags för mig att göra entré i arbetslivet. Drömmen vore att jobba som fysioterapeut tre dagar i veckan, ta emot massagekunder en dag i veckan och vara PT på ett gym en dag i veckan. Hoppas det löser sig på något bra sätt.

Nu kommer lite härliga sommarbilder: