På påskfredagen inledde vi grillsäsongen hos en gemensam bekants sommarstuga. Det blev innerstek av nöt med hemlagad marinad – supergott. Hur lyckligt lockad är inte jag med en pojkvän som är intresserad av att tillaga alla de olika köttsorter med passande såser och diverse tillbehör. Jag är ju mer intresserad av råvarornas innehåll och uppbyggnad för att kroppen ska få i sig bästa tänkbara energi för att orka träna och prestera. Kvällen fortsatte med badtunna och bastubad. En riktigt trevlig kväll blev det och flera nya bekantskaper för min del.

På söndag förmiddag bokade Willes pappa resa till Gdansk och redan morgonen där på åkte vi iväg till Polen. Det var den mest spontana resan jag någonsin gjort, men en väldigt lyckad sådan blev det. Jag trodde det skulle ta åtminstone till hösten innan jag skulle sätta mig på ett flyg igen, men icke. Gdansk bjöd åtminstone på varmt och soligt väder och det var riktigt roligt att få strosa runt i gamla stan, äta god mat, testa på polska maträtter samt att bara umgås med varandra. Vi hälsade även på en släkting till Willes familj som bor i Gdansk samt åkte en sväng till Sopot med tåg. Tre dagar i Gdansk räckte bra och när vi väl landade i Åbo igen hade även värmen kommit till Finland.

 

 

Nu är även valborgsmässoafton och första maj förbi. Vi firade vappen med vänner på en sommarstuga här i trakten och på första maj besökte vi marknaden på Stundars i Solf med mina föräldrar. Den här veckan har jag försökt ta tag i läsandet igen, jag har promenerat mycket både här i Övermark längs skogsvägarna nära mamma och pappa, vid Risnästräsk samt i Kaskö, jag har tränat några crossfit-pass, träffat vänner och stekt wåfflor med farmor. Imorgon väntar en Vasa-dag med William och på söndag tar jag bilen ner till Helsingfors för att skriva slutproven på massörsutbildningen. Wish me good luck! Vi hörs från Helsingfors.