1. Den här träningen längtar jag efter just nu?
  Längdskidåkning på isen – oj, så mycket jag längtar efter det! Jag ser även framemot att springa längs naturstigar med mamma i vår.
 2. Springa, lyfta vikter eller yoga?
  Den frågan var riktigt svår. Jag har alltid tyckt om att lyfta vikter, men löpningen har äntligen börjat fungera igen efter 16 månader av andningsproblem och yoga är någonting jag nyligen börjat med.
 3. Vilken kroppsdel gillar du att träna mest respektive minst?
  Ben och rumpa gillar jag mest att träna och minst blir nog bröst.
 4. Vilken är din favoritövning?
  Jag har alltid tyckt om frivändning. Jag gillar övningar där många muskelgruppen är involverade samtidigt och man verkligen får upp flåset.
 5. Något du skulle vilja vara bättre på?
  Jag skulle vilja bli bättre på att träna mage. Jag vill inte börja mina pass med magövningar eftersom man behöver vara pigg och stark i magmusklerna i alla andra övningar. Därför lämnar jag alltid själva magträningen till slutet av passet, men i de flesta fall är jag så trött när jag kommer till slutet av passet att jag lämnar bort magdelen och bara åker hem. Det måste åtgärdas!
 6. Tränar du hellre med någon eller ensam?
  Jag tränar oftast ensam, men om jag får träna med ”rätt sällskap” föredrar jag det. Med rätt sällskap menar jag någon som ofta vill ha liknande upplägg som mig, någon som inte pratar bort hela träningen, någon som kan pusha och heja men inte överdriver… Haha.
 7. Vad är det allra jobbigaste med att träna?
  Att komma iväg till träningen efter en lång arbets-/skoldag och soffan ser mer lockande ut än någonsin.
 8. Hur länge har du tränat?
  Jag deltog i min första skidtävling som 3-åring, så åtminstone i 21 år. Innan det satt jag i bärsele när mamma och pappa motionerade.
 9. Hur har din träning ändrat under dessa år?
  Från liten och fram till 13 års ålder höll jag på med friidrott, längdskidåkning och redskapsgymnastik och tränade ca 4 gånger i veckan + skolgymnastik. Från 13 till 20 års ålder började jag satsa helhjärtat på kastgrenar i friidrott och då stegrade både träningsmängden och kvaliteten på träningarna otroligt mycket. Som 20 åring hade jag som mest 12 st träningspass i veckan med fokus på styrka, teknik och explosivitet. Från 20 års ålder och fram till nu har träningen bestått av mycket löpning, styrketräning, funktionell träning med egenkroppsvikt och spinning och antalet pass har igen minskat en hel del.
 10. Hur ofta och hur länge tränar du varje vecka?
  Träningsmängden just nu ca 3-4 träningspass per vecka bestående av styrketräning, löpning eller spinning samt minst 10 000 steg och 15-20 minuter yoga/rörlighetsträning varje dag.
 11. Har du något träningsmål för tillfället?
  Vad är målet med din träning? Eftersom jag nyligen har kunnat börja löpa igen efter alla omständigheter är mitt mål just nu att igen kunna ta en timmes joggingtur utan några som helst problem.
 12. Om du skulle få välja något ätbart som plötsligt skulle bli riktigt hälsosamt, vad skulle det vara då? Choklad – oj, vilken dröm det skulle vara om allt med choklad skulle vara hälsosamt!
 13. Vad äter du helst efter ett träningspass?
  Just nu tränar jag oftast mellan klockan 17 och 19 och när jag kommer hem äter jag kvällsmat i form av havregrynsgröt med bär, frukt, keso och/eller kvarg.
 14. Om du fick välja 5 livsmedel att leva på resten av ditt liv, vilka skulle det vara?
  Havregryn, smaksatt kvarg, jordgubbar, grillbiff, potatis(mos).
 15. Favoritmellanmål?
  Jag har nog inte något riktigt favoritmellanmål. Det blir oftast ett äpple, en banan eller riskakor innan träning.
 16. Tar du kosttillskott?
  I perioder tar jag magnesium, D-vitamin och omega-3.
 17. Vad är ditt favoritträningsplagg?
  Mitt mest använda träningsplagg måste vara ett par helt vanliga svarta tights från Noname. Jag tycker även riktigt mycket om mina sport-bh:ar från Stronger – grymt snygga!
 18. Hur mycket tänker du på utseende när du tränar?
  Jag tar oftast ett par tights och en topp som matchar varandra (eftersom jag faktiskt äger ett 50 tal par tights), men hår och smink är något jag inte alls bryr mig om under träning. Inte skulle ju varken håret eller mascaran hållas på plats fastän man faktiskt skulle försöka.
 19. Vad finns i din gymväska?
  Vattenflaska, lyftremmar, minibands, kylgelé och extra strumpor.
 20. Just nu stör jag mig på det här i träningsväg?
  Alla ”rump-bilder” som på Instagram. Snälla sluta.

  Listan hittade jag på @Danielasdagbok 🙂