Under den här veckan har jag legat hemma i tre dagar på grund av riktigt grym huvudvärk. Jag har haft ett obehagligt tryck och en pulserande känsla i pannan och ”knölarna” nere i bakhuvudet har gjort ont som sjutton. Jag besökte även ett medical center här för att kolla upp så att det inte skulle vara bihåleinflammation. Läkaren gissade istället på spänningshuvudvärk. Jag som aldrig brukar ha huvudvärk. Nå väl, efter att jag fått massage två gånger, knakat upp nacken hos osteopat och ätit många gram värkmedicin har värken ääntligen släppt och jag kunde i fredags gå till skolan för att skriva den fjärde av sex tenter. Då är frågan hur jag nu skall göra för att det här inte skall bli något återkommande, spänningshuvudvärken alltså, och för att det inte skall bli det måste jag reda ut vad grundorsaken är.

Vad har jag kommit fram till då? Eventuellt för mycket inre stress och press, hemlängtan, kanske någon omedveten felaktig arbetsställning när jag masserar, obekväm säng eller kanske för högt under huvudet på natten? Mycket dator och tv tid blir det åtminstone inte och inte heller för lite motion.

Nu har jag dock infört yoga och rörlighetsträning i min vardag. Mamma gav mig en bok om yoga och meditation i julklapp och den kom verkligen till nytta nu. Jag hoppas verkligen detta skall göra nytta för både kropp och sinne. Jag kommer att berätta mer i något senare inlägg om hur mitt yogande går.

Jag tänkte avsluta inlägget med några bilder från gårdagens långpromenad till Castillo de Colomares. Jag och två klasskompisar beslöt oss för att gå till grannbyn Benalmadena där slottet/borgen Castillo de Colomares finns. Otroligt fint! Här kommer bilder: