”Tänk om jag för ett år sen visste hur mycket som skulle förändras i mitt liv under år 2018. 

Året började med en hel massa PT jobb, fysioterapistudier och egen träning. Helt fantastiskt vinterväder dessutom. På våren påbörjade jag min första praktik som fysioterapeut vid Folkhälsan i Helsingfors. Praktiken var givande och lärorik, jag fick mitt första sommarjobb som fysioterapeut och dessutom vänner för livet via jobbet.

Under slutet av våren började jag fundera på att boka långresa eller kanske ta ett mellanår. Efter lite googlande och inte så mycket funderade skickade jag iväg en ansökan per mail, fick ett samtal och åkte på intervju till Böle på valborgsmässoafton. Senare på kvällen, framför Havis Amanda, skålade Martina och jag i champagne för att jag i slutet av augusti skulle flytta till Costa del sol. En drygt sju månader lång finsk idrottsmassörsutbildning i Fuengirola.

Det blev en trevlig sommar i Helsingfors med bra sällskap och perfekt väder. Jag åkte hem till Närpes någon gång då å då, ledde idrottsskola, träffade vänner och firade tomatkarneval. Mitt i allt var telefonen som fastklistrad i handen, dygnet runt. Flytten till Fuengirola närmade sig och jag tog ut det sista av sommaren och åkte till Gotland, Örebro och Skagersbrunn med pappa på minisemester. Plötsligt stod jag där några dagar före flyttlasset till Spanien skulle gå och var riktigt jäkla kär, samtidigt som jag packade väskorna för drygt tre månader framåt. Dålig timing? Kanske, kanske inte.

Nu har över fyra månader gått, jag har lärt känna ett helt gäng unika människor i Fuengirola under hösten, om några månader är jag färdigutbildad massör, jag vågar prata finska fastän det blir fel ibland (läs: ofta) och ikväll firar jag in det nya året med min allra bästa vän, han jag älskar mer än allt annat. Tack William för alla tusentals meddelanden å otaliga timmar i telefon, för att du har orkat vänta å längta, för att du gör mig lycklig på ett sätt som ingen annan kan. Jag kunde inte få ett bättre avslut på året och jag ser så enormt mycket framemot 2019 ♥️”. Såhär sammanfattade jag kort mitt 2018 i en bildtext på instagram.

Idag är det 5 veckor sedan jag mötte upp William i Nyland och vi åkte upp till Österbotten, ett långt jullov hade jag då framför mig. Nu har snart hela jullovet passerat och så även Levi-veckan. För tillfället sitter jag alltså bredvid brasan i vår stuga i Levi (eller ja, det är Williams släktingars stuga). Vi åkte hit dagen innan nyår och har varje dag sedan det tillbringat förmiddagarna och några timmar in på eftermiddagen i skidbacken, druckit minttkakao på afterski, bastat, ätit goda middagar och bara njutit av varandras sällskap.

Innan vi åkte upp till Levi hann vi förstås även fira jul och träffa alla nära och kära, jag har jobbat två dagar på Geritrim i Kristinesstad och så har jag njutit av långa sovmorgnar och förstås att inte behöva läsa och plugga på några veckor.

Imorgon åker vi hem från Levi, det blir ca 800 km och 10 timmar i bil. Jag hinner vara hemma, eller i både Kaskö och Övermark, i knappt två dagar innan det bär av tillbaka till Spanien. Ännu är jag inte mentalt redo för att återgå till skola och att igen bo och leva ensam några månader, men jag tror ändå att våren blir lättare psykiskt.

Nåväl, nu ska jag njuta av sista kvällen i Lappland.