Varför valde jag IN Progress som namn på mitt företag? In progress, som på svenska betyder ”under utveckling”, är något jag ofta förknippar med träning och hälsa. Dagsformen, konditionen och muskelmassan är alla färskvaror, vilket betyder att de behöver tränas i form av att vara fysisk aktiv för att upprätthållas och/eller utvecklas.

Inom området träning och hälsa finns det mängder av forskningar och det forskas mer och mer för varje dag, nya trender skapas hela tiden för att locka människorna till att röra sig mera och för att förbättra den allmänna folkhälsan. Inom detta område blir man alltså aldrig fullärd utan man utvecklas ständigt bara man håller sig uppdaterad om vad som är det senaste på marknaden. Dock gäller det för alla, både tränare, terapeuter och varje enskild individ, att själv avgöra vad man står för och vad man tror på.

”Don’t compare your chapter 1 with someone else’s chapter 20” är ett citat jag såg i mitt instagramflöde för någon dag sedan. Ett väldigt tänkvärt sådant. Eftersom vi alla har olika förutsättningar och möjligheter och därmed utvecklas i olika takt är det oerhört viktigt att inte jämföra sig med andra och andras utveckling. Vi är alla unika individer och OLIKA sådana och det är därför viktigt att även komma ihåg att det inte finns två kroppar som reagerar exakt lika på samma träningsmängd, träningsform, kostupplägg eller vad det än gäller. Hitta det som fungerar för dig, fråga om tips och råd, var nyfiken, våga testa dig fram, ha tålamod och låt det ta tid!

För att återgå till valet av mitt namn på företaget. Man kan utvecklas både fysiskt och mentalt genom träning och fysisk aktivitet, man kan utvecklas och skapa en god balans, som man dessutom har kontroll över, genom en hälsosam, näringsrik och mångsidig kost, att få massage är ett effektivt sätt att få musklerna att utvecklas och fysioterapi förknippas ofta med rehabilitering och habilitering vilka båda innebär en form av utveckling. Därav namnet ”IN Progress”. IN, med stora bokstäver, står enbart för mina initialer.