Nu är det ett tag sedan jag uppdaterade här igen. Vad har hänt sedan sist då? Ja, åtminstone har vi haft terminens första anatomitent. Den första delen bestod av indikatorer och kontraindikationer vid massage samt alla muskler och ben i nedrekroppen, det vill säga fot, vad, lår och rumpa. Jag fick 95 av 99 poäng så jag kan vara nöjd.

Veckan efter tenten började Feria här i Fuengirola, vilket är en blandning av marknad, festival, karneval och nöjesfält. Det är mycket mat och dryck, dans, musik och attraktioner för både barn och vuxna. Feria avslutas i samband med Spaniens nationaldag 12.10.

Fredagen när Ferian började fyllde en flicka på klassen år och ordnade white party. Vi klädde oss alla i vitt och samlades vid skolan. Jag som inte är speciellt brydd i att festa när jag är här i Fuengirola valde att gå ut och äta med det äldre gänget på klassen när resterande blev desto ivirigare i beer pong spelandet. Vi valde en restaurang som är känd för sina enorma ungsbakade potatisar där man får välja sin egen fyllning – supergott! Och dessutom första gången jag åt potatis på 1,5 månad.

Jag har fått många frågor av mina unga ivriga festsugna klasskamrater varför jag inte kommer ut och festa när jag är här. Egentligen behöver jag väl inte förklara mig men jag tycker kort och gott sagt att det känns otryggt i en stad där man inte känner speciellt många människor, jag vet inte vilka platser man skall undvika och vart det är ok att gå och oftast är jag så trött när helgen kommer att jag hellre bara vill återhämta mig, eller faktiskt göra det jag tycker är roligast på lördag och söndag morgon – träna!

Förra veckan var det min tur att sitta i receptionen på vår mottagning. Jag hade oroat mig för att svara i telefonen på finska, boka in tider, sköta betalningen och så vidare. Det gick dock bättre än förväntat och mina klasskamrater hjälpte till om det behövdes. Som avslutning på skolveckan for jag iväg med några klasskamrater på fotbollsmatch till Malaga för att se Malaga CF mot Albacete.

Nu väntar några dagar som mest kommer att bestå av läsande och studerande. Jag går en kurs på distans i Arcada och vi har tent på onsdag. Efter det är den kursen över och jag får sätta allt fokus på massageutbildningen. Dessutom åker jag till Finland på fredag, William plockar upp mig i Vanda och så åker vi till Närpes över helgen. Må dessa fem dagar gå snabbt! Jag längtar.