Igår, söndag, ringde alarmet redan kl 05:55. Jag skyndade mig snabbt upp när klockan ringde, slängde i mig en skål med gröt och traskade iväg till tågstationen i Torreblanca där Heikki och Ilmari väntade.

På söndagens program stod altså ”bergsbestigning”. Berget jag tidigare under veckan hade åkt med linbana upp till skulle vi igår altså vandra upp för. Kl 07:00 började vi gå från tåget i Benalmadena, då var det ännu helt mörkt ute. Vid 8 tiden var vi nästan halvvägs upp för berget och just då fick vi se den finaste av soluppgångar. Det var så otroligt fint och mäktigt.

Stigen/vägen upp för berget varierade mellan grusväg, stig, sand och asfalt. Ibland var det mer brant och ibland mindre. Temperaturen var dock riktigt passlig den här tiden på dygnet. Det var periodvis riktigt tungt men med de mäktiga vyerna, trevliga sällskapet och några drick- och fotopauser var det en helt otrolig upplevelse.

Efter ca 2h och 10 min var vi uppe på toppen vid Garden of Eagles. Väl upp på berget satt vi och beundrade utsikten, åt mellanmål, tittade på örnar, pratade om allt mellan himmel och jord samt vandrade runt på toppen tills linbanan startade för dagen och vi kunde åka ner igen.

Det här var absolut ett av det mäktigaste jag varit med om. Väl hemma igrn åt jag lunch och sedan mötte jag upp Heikki igen för att gå till stranden. Där sov vi i varsin solstol tills det blev kallt och molnigt.

Nu kommer bilder: