I tisdags mötte jag upp Elin vid tågstationen i Benalmadena och så promenerade vi iväg till linbanan Teleferico Benalmadena. Efter femton minuter i linbana var vi upp på berget, 800 meter över havet, och tittade ut över en av de mäktigaste vyerna jag någonsin sett. Vid en av utsiktplatserns såg man ungefär från Fuengirola till Malaga, vilket är en sträcka på ca 35 km av solkusten.

Klockan sjutton började en örnuppvisning som också var väldigt mäktig och fascinerande. Förstås tycker man alltid lite synd om djur som inte får leva i det fria, men jag antar att det fungerar som för människor så ”det man inte vet om så lider man inte av”. Hoppas jag.

Efter uppvisningen vandrade vi ännu högre upp på berget för att ta lite bilder och beundra utsikten. Efter det tog vi linbanan ner igen och därefter gick vi till Elins fina lägenhet för att sitta på balkongen och prata resten av kvällen.

Nu har jag dock tagit mig an utmaningen att vandra upp för berget inom en snar framtid.. återkommer.