Klockan närmar sig 16 här i Spanien och jag har snart spenderat två timmar bredvid poolkanten. Det är ca 26 grader och inte ett moln på himlen idag. Hoppas detta väder håller i sig resten av september!

Jag var som vanligt i skolan mellan 09 och 13. Vi masserade armar, hade lite teori och avslutade med att få/ge massage på valfri kroppsdel. Efter skolan promenerade jag hem, ca 1,3 km, och fixade lunch. Nu efter att ha solat ett par timmar skall jag snart gå upp till lägenheten igen för att göra mig i ordning för kvällens spinningtimme.

Spinning här är väldigt annorlunda jämfört med de spinningklasser jag deltagit på hemma i Finland. Här är musiken i fokus, alla låtar är inbakade i varandra och man hör alltså inget tydligt början och slut på en låt. Musiken är väldigt, altså väldigt, hög och ledaren använder sig därför bara av rörelser och tecken när hon kommunicerar med deltagarna.

Förra veckan stod vi och trampade i princip 40 minuter. Ibland med mer motstånd, ibland med mindre, ibland är det tempokörning, ibland går det långsamt och ibland gör man armhävningar varannat tramptag. Ledaren är ute bland deltagarna och skruvar upp motståndet, sjunger, dansar osv. Det är jättebra stämning, men väldigt annorlunda. Nå väl, nu måste jag börja göra mig klar!