Idag är det lördagen den 8:e september och det betyder att min första vecka på massörsutbildningen i Fuengirola är avklarad. Jag har fått många frågor om utbildningen är på engelska och om det finns andra svenskspråkiga på klassen? Svar: nej och nej. Jag går en helt finsk utbildning som Suomen urheiluhieroja opisto ordnar här i Spanien och alla på min klass är från Finland och pratar finska. Det är till stor del därför jag är här, alltså för att lära mig finska och få en massörsexamen.

Den första veckan har varit intressant, givande och väldigt tung. Det tar på krafterna att komma till ett nytt ställe, lära sig nya system, lära känna nya människor och dessutom höra/prata/läsa fem olika språk varje dag, det är finska som pratas i skolan, böckerna är på latin, svenska pratar jag med alla där hemma, engelska använder jag mig av här i staden och spanska hör man ju förstås människorna runtom prata.

Allt är dock inte bara tungt och jobbigt. Jag bor i en jättefin lägenhet, i Torreblanca, med havsutsikt. Till byggnaden hör också en pool som jag är flitig att besöka. Lägenheten är belägen i en bergssluttning så vyerna här runt om är riktigt mäktiga, det finns dessutom massor av små fina gator och vita stenhus. Det tar ca 5 min att gå ner till stranden med en flera kilometer lång strandpromenad och massvis med caféer och restauranger. Ja, och värmen. Det har varit 27-30 grader varmt varje dag fram tills idag när det mestadels har åskat och regnat.

Imorgon skall jag träna med en klasskompis på ett gym i Fuengirola centrum, Gimnasio Nuevo Estilo. Det är första gången jag tränar på en månad och det ska bli riktigt roligt att ta tag i träningen nu igen när det mesta har lugnat sig.

Nu är det dock dags att öva på lite latinska termer..